7.ULUSLARARASI HACIBEKTAŞ AŞURE GÜNÜ

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz Aşure etkinliğinin 7.sini 2 Ekim 2017 Pazartesi günü Hacıbektaş Halkının ve Hacıbektaş’a gönül veren dostlarla gerçekleştirdik. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Hüseyin YAYMAN, Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Hacıbektaş Kaymakamı Sayın Ahmet Yiğit DEMİRER ve Nevşehir Emniyet Müdürü, Nevşehir Garnizon Komutanı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Vekili ile Hacı Bektaş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Tika Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol ÇETİN ile -Hacıbektaş Halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Dede Cemalettin ŞENOL’UN Çerağ uyandırmasıyla başlayan etkinliğimiz mersiye ve duaz-imamlarla sürmüş. Günün önem ve anlamını belirten konuşmalarla devam ederek Azerbaycandan gelen müzik topluluğu Aşure gününe uygun Mugam gösterisi sunmuştur. Anadolu Aleviliğinde aşure geleneği adlı panelle devam eden etkinliğimiz Aşure dağıtımıyla son bulmuştur.

Etkinliğimizde emeği geçen ve destek olan tüm Hacıbektaş dostlarına Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği olarak gönülden teşekkür ederek şükranlarımızı sunuyoruz.

tarafından 04 Ekim 2017 - 12:17 tarihinde yayınlandı.