54. YILINDA HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ

Hacı Bektaş Veli Anma törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16 Ağustos 1964 yılından beri kesintisiz devam eden Türkiye’nin en uzun soluklu ve katılımın en yoğun ve renkli olan etkinliklerindendir. Son yıllarda etkinliğin içi ve içeriği amacından saptırılsa da, içi boşaltılsa da, katılım oranı düş se de, Türkiye’de ve ülke dışında yaşayan Alevi – Bektaşi toplumunun gönülden bağlı olduğu ve dikkatle izlediği bir etkinliktir. 53 yıldır 16 Ağustos tarihinde yapıldığı için halk arasında zaman zaman 16 Ağustos törenleri diye anılır.

Son yıllarda etkinliklerin içeriğinin ve içinin boşaltılması, Alevi-Bektaşi kurum ve kuruluşlarının dışlanması ortak hareket edememe, Hacıbektaş’taki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve birikimi olanların yok sayılması emniyet güçleri ve merkezi hükümetle koordineli çalışılmaması, Hacıbektaş’ın ve Alevi toplumunun ortak altyapısı Çadır Kent in TOKİ ye peşkeş çekilmesi ve sonuç olarak 53 yıldır aynı tarihte yapılmış ve 16 Ağustos ile özdeşleşmiş etkinliklerdeki olumsuzlukların çözümü olarak etkinliklerin tarihinin değiştirilmesini bulmuşlar.

Buradan sormak istiyorum; hangi olumsuzluklardan dolayı anma törenlerinin tarihini değiştiriyorsunuz? 1350 metre rakımı olan Hacıbektaş ta Ağustos ayında geceleri insanlar üşürken, 15 Ekimde hangi mantıkla etkinlik düzenleyeceksiniz?

Sorun esmer vatandaş dediğimiz mahalle aralarına çadır kuran kaldırımları işgal ederek yatan insanlarsa niçin çadır kenti iptal ederek TOKİ ye peşkeş çektin?

Sorun çarşı içini işgal eden dışardan gelen seyyar satıcılarsa senin görevin ne?  Sorun güvenlikse, güvenlik sadece protokol olarak gelenlerin güvenliğini sağlayıp protokol la beraber güvenliğin gitmemesi için emniyet ve merkezi hükümetle niçin koordineli çalışmıyorsun?

Sorunları çözmek için Alevi Bektaşi kurumlarıyla ortak hareket edeceksin, Hacıbektaş ta ki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket edeceksin, esnafı ve Halkı yanına alacaksın, emniyetle ve merkezi hükümetle koordineli çalışacaksın..

Bunları yaptığın halde sorunları çözemiyorsan almış olduğun karar (tarihi tartışılmak şartıyla) belki? Kabul edilir.

Ancak yukarda saydığım hiçbir kurum ve kuruluşla diyaloğun yoksa hatta alınmış olan bu karar için halkın, esnafın, Alevi toplumunun bilgisi dışında ben alırım, ben yaparım mantığı ile olursa bu ilçeye, bu kültüre en büyük yanlışı ve en büyük kötülüğü yaparsınız.

Buradan belediye meclis üyelerine sesleniyorum;

-sizlerin görevi başkanın her dediğini onaylamak mıdır?

– sizlerin görevi yandaşa göre imar tadilatı yapmak mıdır?

– sizlerin görevi hep yandaşları işe almak mıdır?

-sizlerin görevi belediyeye ait gayrimenkulleri satmak mıdır?

-sizler hep eleştirdiğiniz TBMM dekiler gibi ellerinizi hep indirip kaldırmak için mi ordasınız?

-Hacıbektaş ın durumu ortada iken bir proje üretemez misiniz?

-sizler yeşil alanlar katledilirken hep susar mısınız?

-sizler çevre ilçelere hiç mi gitmiyorsunuz?  Ya da oralardan geçerken gözlerinizi mi kapatıyorsunuz?

Sizler halkın oyları ile seçildiniz sizler birilerinin değil  Hacıbektaşın ve Hacıbektaş halkının çıkarları doğrultusunda hareket etmelisiniz, sizler Belediye Başkanının yanlışlarına ortak olmak için değil, dur demek için oradasınız.

Buradan Hacıbektaş halkına, Hacıbektaş esnafına, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına siyasi parti başkanlarına Hazreti Ali nin bir sözünü hatırlatarak sesleniyorum;

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

Kahve köşelerindeki, içki sofralarındaki dedikoduları bırakın. Yerel yönetimin yaptığı yanlışlara artık dur deyin.

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Kamuoyuna saygı ile duyurulur       30.0cak.2017

Mustafa ÖZCİVAN

tarafından 08 Şubat 2017 - 13:53 tarihinde yayınlandı.