DERNEĞİMİZİN GÜRCİSTAN ETKİNLİĞİ

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği olarak 28 Mayıs – 4 Haziran 2016 tarihleri arasında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlediğimiz Türkiye-Gürcistan Bektaşi kültürü ve Ozanlar konulu sempozyumu başarı ile gerçekleştirdik.
30 Mayısta Türkiye’den 45 kişi ile katıldığımız sempozyuma İran, Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Dağıstan dan 30 a yakın araştırmacı, akademisyen ve bilim insanı katılmıştır.
Ukrayna- Gürcistan Beynel Halk Üniversitesinin de katkı sunduğu sempozyuma Türkiye’nin Tiflis büyükelçisi Sayın Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ DE etkinliğe katılarak bizlere destek olmuştur.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı nın destek olduğu ve katkı sunduğu etkinlik sempozyum sonrası Gürcistan’ın Borçalı bölgesinde aşıklarla buluşulmuş aşık Hüseyin Saraçlının 100 doğum yıl dönümü etkinliklerine katılarak dernek başkanımız konuşma yapmıştır.
Dönüş yolunda Türklerin yoğun yaşadığı Ahıska bölgesi ile Batum şehri gezilerek Gürcistan’ı yakından tanıma fırsatı olmuştur
Sempozyum boyunca bizlere destek olan başta Tiflis Büyükelçiliğimize, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ve Tiflis koordinatörlüğüne, Ukrayna-Gürcistan Beynel Halk üniversitesi Rektörlüğüne ve etkinliğimize katılan, araştırmacı, akademisyen dostlarımıza Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği olarak gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz
Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği

tarafından 11 Haziran 2016 - 10:17 tarihinde yayınlandı.