Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Hacıbektaş ve Aşure

8 Kasım 2014 tarihinde düzenlediğimiz 4. Uluslararası Hacıbektaş aşure günü etkinliğimiz derneğimize karşı olumlu olumsuz birçok eleştirilere yol açtı.

Yapılan eleştirilere yanıt vermeden önce bazı tespitlerde bulunmak istiyorum. 22 Temmuz 2014 te dönemin başbakanı Erdoğan’ın vermiş olduğu iftar yemeğine kimler katılmıştı isterseniz hatırlayalım.

CHP genel başkanı Kılıçtaroğlu’nun 8 Kasımda aşuresini karıştırdığı Şahkulu sultan vakfı başkanı, Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü sahibi Mehmet Çamur, yine aynı gün aşuresini içtiği karacaahmet derneği başkanı Muharrem Ercan, son olağan üstü kurultayda Kılıçtaroğlu’nun listesinden PM giren Cemal Canpolat.

Bunları niçin yazıyorum katılmadığım bir yemeğe katıldın diye ısrar edenler, “fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olunmaz”. Beni eleştiren yerel siyasetçiler önce kendi çevrenize bakacaksınız.

Bu ülke nüfusunun yüzde 20-25 i alevi diyoruz o halde bu ülke bütçesininde yüzde 20-25 i Alevilere harcanmalıdır ben Alevi bir yurttaş olarak vergi vereceğim, askerlik yapacağım, yurttaşlık görevimi yerine getireceğim ama devletin bütçesinden hakkımı almayacağım, kusura bakmayın ben böyle düşünmüyorum çoğunlukta benim gibi düşünüyor.

Dernek veya vakıf olarak kimler devletten destek alıyor, isteyene listesini verebilirim. Başkanı olduğu vakıf veya dernekten maaş alan başkanlar var mı? Soruyorum varsa kimler? İsterseniz bir araştırın.

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneğine bu saldırı niye? Hacıbektaş’ın dışında olup ta eleştirenler;

-Alevilik üzerinden siyaset yapanlar,

– Aleviliği çıkarları için kullananlar,

-Hacıbektaş’ın söz sahibi olmasını istemeyenler,

-Hacı Bektaş Veli Kültür Derneğinin başarılı olmasını istemeyenler,

Hacıbektaş’ın içinden eleştirenlere baktığımız zamanda;

-Düğün dernek işini tekeline alıp ta devrimcilikte tekellerinde zannedenler,

-Her olaya siyasi bakanlar, derneği eleştirerek siyaset yaptığını zannedenler,

-Hacı Bektaş Veli Kültür Derneğinin başarılı olması durumundan rahatsız olanlar,

-Hacıbektaş’ın mevcut durumundan çıkar sağlayanlar,

Bu örnekleri çoğaltabiliriz ama bunlar gibi düşünenler sadece yapıcı olmayan, ciddi eleştiride bulunamayan sadece “istemezük” söylemine sığınan sığ düşünen bir azınlıktır.

İçeridekiler ve dışarıdakiler şunu bilsinler ki, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği tüzüğündeki belirtilen görevleri, Hacıbektaş’ın ve Alevi Bektaşi inancının çıkarları doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir.

8 Kasım 2014 tarihindeki aşure etkinliğine katkı vereceklerini söyleyenler, etkinlik programına katılacak dededen, semah gurubuna, müzik gurubundan, federasyon başkanına kadar katılımı engellemeye çalışmışlardır. Ancak bir şeyi unutuyorlar Hacıbektaş Veli Kültür Derneği kendi göbeğini kendisi kesecek kadar güçlüdür.

16 ağustos Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerinde örgütleri ve senin postnişini yok sayan bir yönetimin karşısında 5 dakikalık konuşmak alabilmek için belediyede sıraya girenler, programda yer almak için kuyruğa girenler, şunu bilmiyorlar mı?

Anma törenleri için devlet para veriyor, hükümetin bakanları gelip protokol da oturuyor, orada bakanların karşısında konuşmaktan, orada bulunmaktan çekinmiyorlar, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneğinin etkinliğine başbakan geliyor diye eleştiriyorlar bu ne yaman çelişkidir. Bizde ismet paşanın deyimiyle “Hadi canım sende” deriz.

Yurtdışından eleştiren arkadaşlarımız, dostlarımızda var, neredeyse her hafta Türkiye’ye gelip gidenler oradaki kurumların giderlerini yol masraflarını sadece bağışlarla mı karşılıyorlar, yabancı ülke devletinden para almakla kendi ülkendeki kendi paranı almak arasındaki farkı bana anlatmalılar.

Kürt sorununun çözümü için devlet ve hükümetle sürekli görüşme yapılıyor ve birçok Alevi kurum yöneticileri bunu destekliyor konu Alevi sorunu olunca niçin “istemezük” çığlıkları atılıyor anlamakta zorluk çekiyorum. Bizi eleştirenler, Aleviler sorunlarının çözümü için kim muhatap alacağımızı da açıklamalılar.

Hacıbektaş’ı sevmek özveri ister, fedakârlık ister, eleştirilere göğüs germek ister, derneğin hiç bir etkinliğine gelmeyeceksin, maddi manevi hiçbir katkıda bulunmayacaksın sadece eleştireceksin. Bizler boş eleştirilere değil  halk ne diyor ona bakarız.   11.Kasım.2014

Saygılarımla..

Mustafa ÖZCİVAN

Hacı Bektaş Veli Kültür Deneği Başkanı

BİLGİLER
tarafından 10 Kasım 2014 - 10:53 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 3.315 kez Okunmuştur.
ETİKETLER
Yorum yapın