Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
HACIBEKTAŞ’A YAZIK OLUYOR

Son on yıldır aktif bir şekilde çalışmalarını sürdüren Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği son bir yıldır Hacıbektaş’ı ve Hacı Bektaş Veliyi tanıtmada çalışmalarını yurt dışında da aktif bir şekilde sürdürmekte, Hacıbektaş’ta bazı çevrelerce (ki o çevreler Hacıbektaş’ı yönetmeye talip olanlardır) eleştiri sınırını aşarak terbiyesizce saldırılara uğramaktadır.

Ağababalarından aldıkları talimatla, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneğini devletten yardım almakla, devletten yana olmakla, devletle işbirliği içinde olmakla suçlayan bu güruha verilecek cevabımız;  Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği bu ülkenin yasaları ile kurulmuş, kamu yararı statüsüne sahip, tüzüğünde yazılı amaçları için çalışan, üyeleri her türlü vatandaşlık görevini yapan ve bu ülkenin en önemli inancı olan Alevi Bektaşi inancını ve kültürünü tanıtıcı  etkinlikler düzenleyen derneğimiz tabii ki devletten yardım alacaktır. Almaya da devam edecektir.

Hacıbektaş kültürü insanları kin ve düşmanlıkla ayırmak mıdır, Hacıbektaş kültürü yalan söylemek midir, Hacıbektaş kültürü kahve köşelerinde dedikodu yapmak mıdır, nasıl bir ilçe olmuşuz dışardakiler Hacıbektaş hasreti çeker içerdekiler birbirini yer, hani hoşgörü, hani 72 millete aynı gözle bakmak ilkesi (sen kendi hemşerine aynı gözle bakmıyorsun 72 millete nasıl aynı gözle bakacaksın )

Hacı Bektaş veli kültür derneğinin yaptığı etkinliklere katılacak sanatçı, dede, yazar, çizer ve dernek başkanlarını arayarak devletten para alarak Aşure yapıyorlar katılmayın diye baskı yapan ve yalan beyanlarda bulunan kişiler şunu bilmeliler ki sizin gücünüz bizim etkinliğimizi engellemeye yetmeyecektir.

Bu devletin kurumlarını illegal örgüt gibi tanıtan zavallılar, siz hiç devlet kapısından girdiniz mi? Devletin ve kurumlarının ne olduğunu bilirimsiniz, bu ülkenin bütçesinin bir olduğunu yerel Yönetimler dâhil siyasi partiler ve devletin tüm kurum ve kuruluşlarının o bütçeden pay aldığını, alınan yardımların devletin yöneticilerinin cebinden değil halkın vergileri ile oluşan bütçeden alındığını bilirimsiniz? Ya da bildiğiniz halde yalan mı söylersiniz?

Yarın Yönetici olsanız bu devletle nasıl ilişki kuracaksınız? TİKA’ya, Başbakanlık Tanıtma fonuna, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Başbakanlığa gitmeyecek misiniz? Yoksa cebinizden mi? Yatırım yapacaksınız.

Dernek üyesi olup ta bizi eleştirenler yıllarca beraberce yönetimde olduk ve aynı yardımları aldık o zaman aklınız neredeydi siyaseten eleştirmenin bir anlamı yok bu devletten ihale almak için takla atan, bu devlette işe girmek için kuyruğa girenlersiniz.

Diğer taraftan;

Yollar ve kaldırımlar işgal altındayken, ilçenin giriş ve çıkışları yürekler acısı iken kaldırım taşları insanların üzerine yıkılırken, sokaklar köstebek yuvası iken,

Düne kadar gözünde gözlük türbe kapısında sözde üniversite kurmak ve yardım için bağış toplayan ve halkı kandıranlar, niçin bağış toplamıyorsunuz, üniversite bitti mi? Ya da burs verecek öğrencimi kalmadı?

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneğine ceza yazmakla keyif mi alıyorsunuz? Siz nasıl bir zihniyetsiniz, STK lar toplumun temelidir tüm yerel yönetimler STK (sivil toplum kuruluşları) lara destek olur siz bırakın desteği köstek olmayın yeter.

Kaldırımları Kartal belediyesi yapsın, sokak parkelerini Maltepe belediyesi döşesin, amfi tiyatroyu Ataşehir Belediyesi tadilat yapsın, çöp konteynerleri ve bankları Şişli Belediyesi getirsin Allah aşkına Hacıbektaş Belediyesi kurban anonsu dışında ne yapar? Hacıbektaş’ta satılmadık yer bırakmadılar ve bir metrekare yeşil alan üretmeyen imar tadilatından başka iş yapmayan ve mevcut yeşil alanları da peşkeş çeken bir belediye

Belediye başkanı görmüyor peki Belediye meclis üyeleri demi ilçenin giriş çıkışlarından utanmıyor acaba? Hiç Gülşehir’e, Avanos’a gitmiyorlar mı? Bırakın tamiri yeni yol yapımını yolların refüjların çevresi yabani otlardan temizlenemez mi? Kırşehir girişindeki Hacı Bektaş Veli, Nevşehir girişindeki Pir Sultan heykellerinin çevresi demi düzenlenemez?

Siz Alevi kurumlarını yok sayarsanız devletle ilişki kurmazsanız, bakanlıklara gitmezseniz sanatçıları Hacıbektaş’a sokmazsanız, Anma Törenlerini panayıra çevirirseniz Hacıbektaş’a ihanet etmiş olursunuz,

Hacıbektaş ilçesi Hacı Bektaş Veli ile var olur, Hacı Bektaş Velinin doğduğu ve 20 yaşına kadar yaşadığı NİŞABUR’UN Valisi, Belediye Başkanı Hacıbektaş’a geliyor Hacıbektaş’ın Belediye Başkanı bir merhaba, hoş geldiniz demiyor nasıl bir hoş görüdür nasıl bir zihniyettir nasıl bir yöneticiliktir Yorumu sizlere bırakıyorum.

Ama halkta da çıt yok yerel yönetim bir korku imparatorluğu oluşturmuş kimisi çıkar ilişkilerinden, kimisi korkudan konuşamıyor ama merkezi hükümete gelince eleştiriyorlar iyi güzelde önce yerel yönetimi eleştir ve düzelt sonra merkezi yönetimi eleştirmeye hakkınız olsun.

Yazık hem de çok yazık Hacıbektaş bunları hak etmiyor

Yarın siz gideceksiniz ama biz hep buradayız….  24.11.2015

Mustafa ÖZCİVAN

BİLGİLER
tarafından 23 Kasım 2015 - 15:37 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 3.307 kez Okunmuştur.
ETİKETLER
Yorum yapın